Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2014 15:42 - Храната на боговете
Автор: sidhaarta Категория: Лични дневници   
Прочетен: 281 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.04.2015 11:31


image

 "В тъмното пространство (небитието), Змиорката бавно се навива на кълбо(Върховната Мъдрост) изпъстряща се с Искри и забушуваха вълни (в Океана на Живота) от Светлина (движещи се, леещи се една подир друга), в съпровода на на все по-оглушителен грохот... Това е първата Мария (Небесната Дева, вечно раждащата Майка)
- Силна е! Ах, колко е силна..."

 И всичко е в тишина, смълчание, а епоптейята продължава. Това е - прагът на истинният свят и лъченосните видения. Това е Глас, Мощ, сякаш капки сливащи се в Океана.

Отведнъж чува се шумолене трепетно примесено със звън на идещи из далечното незаглъхващи... камбани. "Но и този звън е по-скоро светлина, отколкото звук!"

 Това е облъхнатият от пламеннометежният огън на духа, съзерцаващият в епоптейното видяно - "бронята на скарабеят"... и "в своето усамотение в планината, в пустинната пустош все съзирах онзи велик Йога (Аскет) - нанизал хилядолетия на жреческото, на Традицията. Рееше се, пръскаше се във взора му между теория и гнозис".

 Това е екстатичното епоптейно, състояние на "потъване" изживяване на вътреличностната "смърт" и "възкресение", виждайки, крехкостта и неустойчивостта на обусловеният свят и прозрял това преходно състояние - обновен с нова плът, изново осветлено претворена, от собственият му животодаващ дух и възстановявайки цялостта си, му се дава - орган "вълшебен камък" и цялата му същност - се вгръща в този Вълшебен камък - който говори!

 Това е обителта на свръхсетивното и новопокръстеният, изново родил се (новороденият), става господар вече не на пустинничеството, пелигримното бродничество, а на самозабравата - странстващ из небесните селения, защото "за него не съществува ни бъдеще, ни минало - той е господар на времето!".

 Великото преобразяване от Духа, възхожда от профанното към истинното "изцяло Новотворящо". То не подлежи на причина и следствие, поради това че причината е позната, вследствие на жертвата, дадена без остатък и "този вълшебен камък" - минерал, му е станал "орган" и растението "Омайниче" т.е. Сомата (Ибога, Амрита) го е дарила с безмъртие - познание за безсмъртната душа и посредством смъртта, което в Традицията се знае като нихилиране на животноподобното... единствено чрез въззлизане-Мощ, на "бог" в човека. Свят на - "слово, идея, смисъл" - Витийството - което става зримо и реално, действено... самоочевидно чрез - Речта и Езика-Божествена Природа!
Това е то, Божествена Природа изявена - в "свобода, отговорност, смирение", сбираща пътнина и Път, с "преклонение" в свещенодействие в същностното - надиндивидуален "аз" и в единствено "поклонение" - Битие на Словото... като "биле" от Дървото на Живота т. е. Живата Гноза, а неговите плодове са - дар на Откровението, бидейки видимо...но винаги неизречимо и недоизказано, богообщение, защото "потъваше в блаженство и овладя неконтролируемата досега емоция - и Присъствието - разцъфна на устните му." "Аз съм... без време, без пространства и причини...Светлина.", т. е. - "ликуващият вик - на ДАО!!!" - Освободителят... то е същото, което е християнският Логос и ведийският Кавя, или мощтта на - ВАК. В Буддизмът, това е Дървото Буддхи, и "изпълнените със светлина растения", а също и силата на - Шакти, в Индуизма. Това също е и гностичният - Еон - като Младенец, Орисано Дете да стане - Баща - на новото човечество... без догми и празни ритуали!
 Може би това е великото завръщане - на Това, Което никога не си е отивало, да се завърнеш в Себе Си... като "Деца на безмерните селения на Знанието, завърнали сме се у Дома"

Sidhaartha Т.П. 
Водеща идея от труда на 
Терънс Маккена - "Храната на боговете".




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sidhaarta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 489404
Постинги: 453
Коментари: 334
Гласове: 1329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Господня молитва
2. "Отче наш" Обяснение на Господнята молитва
3. Отче наш - от Уикипедия, свободната енциклопедия
4. ВСЕМИРНОТО ПРАВОСЛАВИЕ
5. КРСТ ЈЕ СИЛА И СЛАВА !
6. "Отношението към Св. Богородица в Православието, в сектите, и в нехристиянските учения. Лектор:д-р Десислава Панайотова - директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий", който работи при храма.
7. ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА СВ. СИНОД НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ
8. ДВЕРИ НА ПРАВОСЛАВИЕТО
9. ПРАВОСЛАВИЕ. БГ - Православие България
10. Независим интернет-портал Православие България
11. БИБЛИЯ - КНИГИТЕ НА СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ НА ВЕТХИЯ И НОВИЯ ЗАВЕТ
12. СПИСАНИЕ - ПРАВОСЛАВНА МИСЪЛ
13. СОФИЙСКА ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ "СВ. ЙОАН РИЛСКИ"
14. Център за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий"
15. ЦЕНТЪР ЗА ПРОУЧВАНЕ НА НОВИ РЕЛИГИОЗНИ ДВИЖЕНИЯ
16. ЖИВО ПРЕДАНИЕ
17. ПРАВОСЛАВИЕ, БОГОСЛОВИЕ, СЪВРЕМЕННОСТ - ЗАДРУГАТА
18. ВСИЧКО ЗА СВЕТАТА ЕВХАРИСТИЯ - ЛИТУРГИЯТА
19. СЛОВО ЗА МОЛИТВАТА НА СВЕТИ ЕФРЕМ СИРИЕЦ- ЕДНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧЕТИВО
20. НЕ РАЗПИТВАЙ
21. ТАЙНИТЕ КОИТО СИ ОТИВАТ С НАС......
22. НИКОГА НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙ.... ТЕ ТИ ДАДОХА ВСИЧКО.
23. БИБЛИОТЕКА - ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ
24. ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ
25. ПРАВОСЛАВНО ПОМАГАЛО
26. ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО.СОМ
27. ДОБРОТОЛЮБИЕ
28. ХРИСТИЯНСТВО И КУЛТУРА
29. ДЯКОНИЯ.БГ
30. ПРАВОСЛАВНА КЛАСИКА